Kategoria: Działania edukacyjne

Muzeum 6

W Muzeum Łowiectwa

Uczniowie szkoły branżowej mieli wspaniałą okazję uczestniczyć w zajęciach edukacyjnych “Tropy i ślady zwierząt” organizowanych przez Muzeum Łowiectwa w warszawskich Łazienkach. Uczniowie mieli okazję znaleźć się „oko w oko” z wieloma gatunkami zwierząt, nauczyli...

1

W muzeum geologicznym

W dniu 25 kwietnia 2022 r. zwiedzaliśmy Muzeum Geologiczne przy Państwowym Instytucie Geologicznym. Muzeum w swoich zbiorach posiada kompletny zbiór skał odzwierciedlający budowę geologiczną naszego kraju, liczne okazy minerałów, kryształów i skamieniałości, które ułożone...

Dzien ksiazki 1

Obchody Światowego Dnia Książki

Jak co roku nasz ośrodek dołącza do obchodów Światowego Dnia Książki. W ramach kampanii promującej czytelnictwo przeprowadzony został konkurs wiedzy o lekturach, którego laureaci wykazali się niebywałą wiedzą i elokwencją w tym temacie. Wyniki...

Spotkanie z dietetykiem 1

Spotkanie z dietetykiem

W dniu 22.04.2022 r. uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w zajęciach prowadzonych przez panią dietetyk pt. „Cukier mi nie podskoczy. Jak zapobiegać cukrzycy? Profilaktyka i styl życia”. Celem spotkania było zwiększenie świadomości uczniów dotyczącej przyczyn...

Dzien ziemi 3

Dzień Ziemi

22 kwietnia na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Ziemi. W tym dniu różne organizacje przeprowadzają szereg akcji, których celem jest promowanie ekologicznych postaw. 21 kwietnia br. nasi uczniowie dołączyli do webinariów organizowanych przez...

3117C07F 92D0 488D 9E79 A67F4D63E167 e1650630880619

Akcja Żonkile

19 kwietnia przypada rocznica wybuchu powstania w getcie warszawskim – największego zbrojnego zrywu Żydów podczas II wojny światowej, a zarazem pierwszego powstania miejskiego w okupowanej Europie. Tego dnia Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN organizuje...

szaszlyki 2 1

Światowy Dzień Zdrowia

7 kwietnia br. obchodziliśmy Światowy Dzień Zdrowia. Uczniowie na lekcjach biologii przygotowali pyszne szaszłyki owocowe oraz koreczki warzywne. Wspólne przyrządzanie, a następnie degustacja zdrowych przekąsek sprawiła uczniom wiele radości. Nikogo nie trzeba było namawiać...